Sparrisvecka på det gröna slottet
19-25 maj
Välkommen till en smakrik vecka där vi hyllar våren i sin mest delikata form – sparrisen!
Under en hel vecka låter vi denna älskade primör ta plats på menyn
Från krispigt grön och gotländsk till vit, mjäll och tysk. Våra kockar har skapat rätter där sparrisen får blomstra i nya smakkombinationer, både till lunch och middag.
Varje rätt är en liten vårhälsning från köket – med säsongen, jorden och hantverket i fokus. Så ta en paus i grönskan, slå dig ner i Restaurang Råkoko eller på terrassen om vädret tillåter och njut av sparris i sin allra bästa form.
Sparrismeny i 4 serveringar
Sparrisaioli, vårens cruditeer, örter från trädgården
Vit gotlandssparris AA, ramslöksmousseline, stenbitsrom, blommor
Sotad regnbåge, sparrisveloute, gotlandspotatis, råhyvlad sparris, radicciosallad, dill
Rabarberswhirl, citron, syrliga blad, karameliserad pistage
645:-
Varför avsluta kvällen redan efter middagen?
Stanna kvar och unna dig en hotellnatt. Vakna upp utvilad i slottsmiljö och njut av vår härliga frukost – en bättre start på dagen är svår att hitta!
Aktuellt på slottet
Winemakers dinner
Kristy från Bodega Conde de Suyrot och sommelier Pernilla från Small Big Wines guidar oss genom fem utvalda viner från Mallorcas.
Invigning av Sommarterrassen
Fredag 9 maj kl. 16-19 öppnar vi upp vår populära cavabar på slottets terrass. Välkommen till invigning!
Sommarfest
Sommarbuffé och cava-bar! Vad mer behövs för att ställa till med sommarens bästa fest? Vi fixar festen som ni vill ha den!